REDUCLEAN és REDUCLEAN DT, Mardenkro BV, Hollandia

A ReduClean a ReduSol, valamint a ReduHeat üvegház- és fóliafestékek szezonvégi lemosószere.

A ReduClean DT a ReduFuse, valamint a ReduFuse IR diffúz festékek szezonvégi lemosószere.

A ReduClean használata: 1 hektár ReduSol illetve ReduHeat lemosásához 5-6 kanna (125 - 150 liter) ReduClean szükséges. Hígítsa a ReduClean-t annyi vízzel, hogy az összlémennyiség kb.: 1.100 - 1.400 liter/ha legyen, és egyenletesen juttassa fel a lemosni kívánt felületre. A ReduClean alkalmazását követően a festéket az üvegfelületről az első (kiadósabb) eső lemossa. A ReduClean alkalmazását úgy időzítsük, hogy a feljuttatását követő 5-8 napon belül az üvegfelület megkapja a megfelelő csapadékot, különben a lemosó-hatás nem biztos, hogy megfelelő lesz. A ReduClean fóliafelületen történő alkalmazásakor a felületet 1,5 - 2 óra múlva tiszta vízzel le kell mosni.

ReduClean DT használata: 1 hektár ReduFuse illetve ReduFuse IR diffúz festék lemosásához 3-4 kanna (75 - 100 liter) ReduClean DT szükséges. Hígítsa a ReduClean DT-t annyi vízzel, hogy az összlémennyiség kb.: 1.100 - 1.400 liter/ha legyen, és egyenletesen juttassa fel a lemosni kívánt felületre. A ReduClean DT alkalmazását követően a festéket az üvegfelületről az első (kiadósabb) eső lemossa. A ReduClean DT alkalmazását úgy időzítsük, hogy a feljuttatását követő 5-8 napon belül az üvegfelület megkapja a megfelelő csapadékot, különben a lemosó-hatás nem biztos, hogy megfelelő lesz.

Mindkét termék alkalmazásakor a hőmérséklet 10 és 25 °C között legyen, valamint célszerű kerülni az erős napsütést, mivel ekkor a ReduCleannek nincs ideje feloldani a lemosni kívánt festéket, mielőtt maga is rászáradna a felületre.

Mint minden ReduSYSTEMs termékre, erre is igaz, hogy felodásukhoz ne használjunk kemény vizet.

Fontos: a gyártó a ReduClean, a ReduClean DT (és valamennyi ReduSYSTEMs termék) összetételének tervezésekor nagyon ügyelt arra, hogy a termékek a lemosáskor a környezetet semmilyen mértékben ne károsítsák. Így a lemosódó ReduSYSTEMs festékek nyugodtan belekerülhetnek az esővízgyűjtő rendszerbe. Ez azért fontos, mert több olyan termék (festék és lemosószer) is előfordulhat a piacon, amelyekre ez nem igaz, és a növényházba - az esővízgyűjtő rendszeren keresztül - bejutva a növényállományt károsíthatják.

Fontos gyakorlati tanács: sose kombináljuk az egyes gyártók festékeit, mert ez nagyon könnyen lemoshatatlan réteg kialakulásához vezet!!! Erre volt konkrét példa 2013-ban a ReduHeat majd erre a felüleltre később a Shadefix alkalmazása. (a réteg lemoshatatlan volt, február közepére kopott le)

Kiszerelése: 25 literes kanna.

További információkért, kérjük forduljanak hozzánk bizalommal.

Köszönjük. (Dr. Lammel Kálmán +36209245151)

ReduClean