REDUFUSE IR (Mardenkro BV, Holland) Üvegházfesték

ReduFuse IR a világ piacvezető üvegházfesték gyártójának, a Mardenkro cégnek a legújabb terméke. Egy olyan eltávolítható speciális üveg- és fóliafesték, amely a rajta áthaladó fényt diffúzzá alakítja, és emellett képes árnyékolni is. ReduFuse IR réteg hatására az üvegház belsejében közel teljesen egyenletes fényeloszlás valósul meg, ami nagy mértékben növeli a növények fotoszintézisét, ezáltal jelentősen növeli a hozamot.

ReduFuse IR - tiszta felületen alkalmazva - rendkívül stabil bevonatot képez, amely azonban a kívánt időpontban ReduClean alkalmazásával könnyen eltávolítható.

Tulajdonságai:

- magas hasznosfény-áteresztés;

- a melegítő (infravörös) fénytartomány visszaverése;

- az első diffúz festék, ami melegebb nyarakon önmagában is alkalmazható;

- egyenletes klíma, gyorsabb növények, kellemesebb munkakörnyezet;

- lényegesen magasabb hozamok (a festék árkülönbözete nagyon hamar megtérül);

- intenzív fotoszintézis az alsó leveleken is;

- alacsonyabb növénystressz-szint az egyenletes fényeloszlás miatt;

- alacsonyabb levélhőmérséklet;

- nagyon kopásálló bevonat;

- esős időben nagyon alacsony fénygátlás;

- flexibilis felhasználhatóság - akár kombinálva más ReduSystems termékekkel.

ReduFuse IR elsősorban üvegen alkalmazandó, mivel elsősorban ott képes előnyeit kifejteni. Fólián és polikarbonáton való alkalmazása - bár elméletileg lehetséges - de nem célszerű, mivel ezen felületekre gazdaságosabb és hatékonyabb a ReduHeat illetve a ReduSol.

ReduFuse IR alkalmazása: első lépésben győződjünk meg arról, hogy a festendő felület tiszta és zsírmentes (ez legfőlképp akkor fontos, ha pl. szénnel vagy fával fűtünk, vagy ha a közelben olajtartalmú vagy olajalapú adalékot tartalmazó permetezőszerrel permeteztek) A tiszta felületre minden festék nagyon kényes, márkától, gyártótól függetlenül. Másodszor: alaposan mossuk ki a tartályt, permetezőt, illetve minden eszközt, ami a kijuttatásban szerepet játszik. (olyan eszközt, amellyel korábban bármilyen olajtartalmú szert juttattunk ki, ne alkalmazzunk festéshez) Harmadszor: válasszunk olyan permetezőt,  amely képes biztosítani a megfelelő nyomást és a megfelelő cseppméretet, a kijuttató berendezésre a ReduFuse IR különösen igényes. (alacsony nyomás vagy túl nagy cseppméret esetén biztosan megfolyik - vagy akár le is mosódik - a festés)

Aki először választja a ReduSystems termékeit, kérjük hívja tanácsadónkat a legjobb eredmény elérése érdekében. +36209245151

Fontos: ne fessünk párás időben, esőben, illetve vizes felületre, az esőt megelőző 10 órán belül, 10 °C alatt, illetve erős szélben.

Öntsük a festendő felületre kiszámított mennyiségű ReduFuse IR-t egy tiszta! tartályba, mossuk bele a vödrökben maradt ReduFuse IR-t tiszta vízzel, az anyagveszteség minimalizása érdekében, majd töltsük fel a tartályt tiszta vízzel úgy, hogy a teljes folyadék (ReduFuse IR + víz) mennyisége kiadja az 1.200 - 1.600 liter per hektárt. Fontos: A ReduFuse IR - jellegéből adódóan - igényes festék. Lehetőleg nagy nyomású, apró cseppméretet és egyenletes felhordást biztosító eszközzel juttassuk ki.

A hektáronként alkalmazandó ReduFuse IR mennyiség nagy mértékben függ a kultúrától, a fajta igényeitől, az éghajlati viszonyoktól, a termesztőberendezés termikus tulajdonságaitól, az esetleges festékkombinációktól (pl. ReduFuse IR + ReduHeat) és az elérni kívánt klimatikus hatástól, ezért az alkalmazandó ReduFuse IR mennyiség a 16 vödörtől a 22 vödörig terjed. A megfelelő dózisért, kérjük keressenek minket elérhetőségeinken (+36209245151) vagy nézzék meg a gyártó honlapját www.mardenkro.nl

A gyártó, Mardenkro cég szaktanácsadója évi két - három alkalommal látogat Magyarországra, így akár személyes tanácsadás is lehetséges.

ReduFuseIR