REDUHEAT (Mardenkro BV, Holland) Üvegházfesték

A ReduHeat egy eltávolítható speciális árnyékolófesték, amely a növények számára védelmet ad a túlzott nyári napsugárzással szemben. Különlegessége, hogy az üvegház felmelegedéséért felelős (infravörös) fényt sokkal nagyobb mértékben szűri ki, mint a növényfejlödést elösegítő (PAR) fénytartományt.

A ReduHeat - tiszta felületen alkalmazva - rendkívül stabil bevonatot képez, amely azonban a kívánt időpontban ReduClean alkalmazásával könnyen eltávolítható. A ReduHeat sok éve piacvezető termék - saját kategóriájában - az egész világon.

Tulajdonságai:

- magas visszaverési arány az infravörös (melegedést okozó) fénytartományban;

- nagyarányú fényátengedés a hasznos (PAR) fénytartományban;

- egyenletes klíma, gyorsabb növények;

- lényegesen magasabb hozamok (a festék árkülönbözete hamar megtérül);

- rendkívül elönyős fényszegényebb - változékony időjárású - nyarakon;

- nagyon kopásálló bevonat;

- különösen magas fényáteresztő képesség esős időben;

- flexibilis felhasználhatóság - akár kombinálva más ReduSystems termékekkel;

- kézi vagy gépi módszerrel is könnyedén feljuttatható.

A ReduHeat alkalmazható: üvegen, fólián, polikarbonáton és akrilbevonatokon.

Érdekes megfigyelni, hogy emberi szemmel nézve a ReduHeat-tel kezelt üvegházban sokkal világosabb van, mint a hagyományos festéseknél, ugyanakkor a mért hőmérséklet mégis alacsonyabb.

A ReduHeat alkalmazása: első lépésben győződjünk meg arról, hogy a festendő felület tiszta és zsírmentes (ez legfőlképp akkor fontos, ha pl. szénnel vagy fával fűtünk, vagy ha a közelben olajtartalmú vagy olajalapú adalékot tartalmazó permetezőszerrel permeteztek) A tiszta felületre minden festék nagyon kényes, márkától, gyártótól függetlenül. Másodszor: alaposan mossuk ki a tartályt, permetezőt, illetve minden eszközt, ami a kijuttatásban szerepet játszik. (olyan eszközt, amellyel korábban bármilyen olajtartalmú szert juttattunk ki, ne alkalmazzunk festéshez) Harmadszor: válasszunk olyan permetezőt,  amely képes biztosítani a megfelelő nyomást és a megfelelő cseppméretet. (alacsony nyomás vagy túl nagy cseppméret esetén biztosan megfolyik - vagy akár le is mosódik - a festés)

Aki először választja a ReduSystems termékeit, kérjük hívja tanácsadónkat a legjobb eredmény elérése érdekében. +36209245151

Fontos: ne fessünk párás időben, esőben, illetve vizes felületre, az esőt megelőző 10 órán belül, 10 °C alatt, illetve erős szélben.

Öntsük a festendő felületre kiszámított mennyiségű ReduHeat-t egy tiszta! tartályba, mossuk bele a vödrökben maradt ReduSol-t tiszta vízzel, az anyagveszteség minimalizása érdekében, majd töltsük fel a tartályt tiszta vízzel úgy, hogy a teljes folyadék (ReduHeat + víz) mennyisége kiadja az 1.800 - 2.000 liter per hektárt. (ez a folyadékmennyiség gépi (festőkeretes) felhordásnál: 1.200 - 1.600 liter per hektár)

A hektáronként alkalmazandó ReduHeat mennyiség nagy mértékben függ a kultúrától, a fajta igényeitől, az éghajlati viszonyoktól, a termesztőberendezés termikus tulajdonságaitól, az esetleges festékkombinációktól (pl. ReduFuse + ReduHeat) és az elérni kívánt klimatikus hatástól, ezért az alkalmazandó ReduHeat mennyiség az 5 vödörtől a 33 vödörig terjed. A megfelelő dózisért, kérjük keressenek minket elérhetőségeinken (+36209245151) vagy nézzék meg a gyártó honlapját www.mardenkro.nl

A gyártó, Mardenkro cég szaktanácsadója évi két - három alkalommal látogat Magyarországra, így akár személyes tanácsadás is lehetséges.

ReduHeat