A Saint-Gobain® Cultilene® BV története

A Cultilene® BV anyacége a francia Saint-Gobain® Holding egyike a föld 100 legnagyobb vállalatának. 5 kontinens, 64 országában, 1200 céggel van jelen. Alkalmazottainak száma meghaladja a 195.000-t. 2011-ben éves árbevétele 42,1 millárd € volt. A céget XIV. Lajos francia király alapította 1665-ben, és ez a cég volt az udvar - majd szinte egész Franciaország üvegbeszállítója. A legtöbb kastélyban, templomban máig a cég üvegei találhatók. A Saint-Gobain® volt a világ egyik első multinacionális vállalata, 1867-ben már a mai Németországban, Olaszországban és Spanyolországban is voltak érdekeltségei. 4 fő tevékenységi területe közül az építőipar (üveg, szigetelőanyag,...) a legfontosabb, amelyben mind Európában, mind a világon a legnagyobb cég. Szintén világelső a járműipari üvegbeszállítók között. A Saint-Gobain® a világ egyik vezető innovátora. 396 világszabadalommal rendelkezik és a kutatás-fejlesztési területen több, mint 3.700 mérnököt foglalkoztat.

A Cultilene® BV-t 1979-ben Hollandiában alapították, mára 5 kontinensen, 34 országban van jelen vezető termékeivel. A cég profilja a kertészeti inert közegek (kőzetgyapot és üveggyapot) gyártása és forgalmazása. Világszerte öt gyára van, melyek termelését a hollandiai Tilburgban lép cégközpontban irányítják. A cég filozófiájának középpontjában a minőség áll. Nagyon szigorú minőségbiztosítási rendszer szavatolja a Cultilene® termékek kifogástalan és állandó minőségét.

A Cultilene® széles termékválasztékot kínál, figyelembe véve a legkülönbözőbb termesztői igényegeket és termesztéri feltételeket Új-Zélandtól, Mexikón át, Finnországig.

A cég nagy hangsúlyt helyez a terméktámogatásra, tanácsadóink készséggel állnak a termelők rendelkezésére. A folymatos innováció szintén a Cultilene® BV egyik fő jellemzője, a termékek a legkorszerűbb technológiákat használják (X-fibre® technology, Multi-layer® slabs, QR® blocks, glasswool-stonewool slabs, diffuse technology, ...)

Örömmel látjuk, hogy sok magyar termelő is sok éve használja a Cultilene cég termékeit és termeszt bennük eredményesen.

A 2012-es szezonban például egy nagy termelőnél közel 3,5 kg / m2 !! többletet sikerült elérni Cultilene EXXellent X-fibre® paplanon egy vetélytárs legkorszerűbb kőzetgyapot paplanjához képest, paradicsomnál, azonos fajtánál, teljesen azonos körülmények között, 1,5ha felületen.