Cultilene foto-51

Cultilene® W.C.M és Cultilene® Spider System®

Új termékek a Cultilene® magyarországi kínálatában. Holland szaktanácsadó kollégánkkal a magyar termelőket látogatva, több éve tapasztaljuk, hogy a használatban lévő táblanedvesség és EC mérő műszerek vagy nem elég felhasználó barátak vagy már elavultak. A Cultilene® ezért 2013-ban elkezdi saját fejlesztésű W.C.M. (WET Meter) műszereinek magyarországi forgalmazását.

E készülékeknek alapvetően két típusa van (ha nem számítjuk a szaktanácsadók által használt, nagy teljesítményű, programozható kézi műszereket). Az egyik típus a kézi Cultilene® W.C.M., ami a napi ellenőrzési munkát segíti. E készülékekkel lehet ellenőrizni a klímaszámítógépek rendes működését, észrevenni az eltéréseket az optimumoktól, és megtalálni azokat az okokat, amelyek például az üvegház egy-egy részén az átlagostól eltérő növényfejlődést eredményezhetnek. E kézi műszerek - helyes alkalmazás mellett - nagyon hatékony segítségei a jó kertésznek, telepvezetőnek.

A másik típus az ú.n. Cultilene® Spider System®, amely több telepített mérőegységből, és egy - a klímaszámítógéppel kommunikálni képes - fejegységből áll. E rendszerek természetesen már nem csak ellenőrzésre alkalmasask, hanem hatékonyan be is avatkoznak a klímavezérlésbe, ezáltal sokkal jobban érvényre juttatva a közegben zajló folyamatoknak az egész növényházi rendszerre gyakorolt hatásait.

Árainkért, a Cultilene® műszerek részletes technikai ismertetőiért, kérjük keressék kollégáinkat.

Lammel Kálmán +36 20 924 5151