Cultilene foto-22

Tisztelt Kertész Kollégák!

A Saint-Gobain CULTILENE® cég három különböző típusú, rendkívül korszerű nevelőkockát kínál a palántanevelő cégeknek. Ezeket ismertetnénk most röviden:

Cultilene® QR (Quick Reaction) kocka: a legújabb 2011-es fejlesztésű, kifejezetten reaktív kockatípus, mind a nedvességtartalma, mind az EC értéke rendkívül gyorsan változtatható. Nagyon gyors begyökeresedés, és nagyon könnyű táblába gyökeresedés tapasztalható a Cultilene QR kockánál, ezáltal nagyon könnyen fenntartható vele a vegetatív-generatív egyensúly. Egyenletes klímát és magas kvalitású öntözőrendszert igényel. Cserébe a leggyorsabb és ezáltal a leggazdaságosabb megoldást kínálja a palántanevelő üzemeknek. A Cultilene QR kockán algaképződés szinte nincs, és a tőzeglégy fertőzés valamint a gyökérbetegségek is elkerülhetők vele. Különleges nedvességszabályzó-ágenssel készül.

Cultilene® PC (Plant Comfort) kocka: 2010-es fejlesztésű, egyedülálló szálszerkezetű nevelőkocka, amely a legjobb optimumot nyújtja a legtöbb palántanevelő üzem részére. A PC a legnagyobb darabszámban előállított Cultilene kocka. Nagyon alacsony rajta az algaképződés, gyors reakciókat ad, de azért elegendő biztonságot is nyújt. Különösen kedvezőek rajta a gyökértömeg képződési mutatók, és rövid reakcióideje miatt a termesztőtáblába gyökereztetés is rendkívül könnyű a Cultilene PC kockákkal. A QR-hoz hasonlóan a PC is különleges nedvesítő-ágenssel készül.

Cultilene® HR (High Retention) kocka: a legnagyobb sűrűségű, és ezáltal a legnagyobb biztonságot nyújtó kockatípus, mely kocka elsősorban azokban a palántanevelő üzemekben javasolt, ahol nincs 100%-os öntözési automatizáltság vagy ahol a palántanevelési időszakban magasabb az átlaghőmérséklet. Ideális nevelőkocka dísznövényekhez is.

Mivel minden palántanevelő üzem, és minden növény más és más, ezért a Saint-Gobain Cultilene BV. nagyon fontosnak tarja, hogy ügyfelei több kockatípusból tudják kiválasztani a számukra legmegfelelőbbet. A kiválasztásban természetesen nagy tapasztalatú szaktanácsadóink is rendelkezésre állnak. A hazánkba is sokszor látogató, Ivan Casteels Úr például 4 évig volt egy 4,5 ha-os palántanevelő üzem igazgatója, mielőtt a Cultilene csapatához csatlakozott.

Minden nevelőkocka elérhető egy illetve két lyukkal, DONUT ringgel, Water Chamberrel, Optidrain kialakításban is. Standard méretek: 75/75/65mm, 100/100/65mm és 150/100/65mm.

A CULTILENE® nevelőkockák angol nyelvű ismertetője ide kattintva olvasható.

Köszönjük, hogy végigolvasták e sorokat. Reméljük, tudtunk vele segíteni.

Amennyiben bármilyen további kérdésük lenne, kérem forduljanak hozzánk bizalommal.

 

Dr. Lammel Kálmán