kep mutragya

Az elmúlt 20 évben Magyarországon is egyre jobban elterjedt a szabályozott tápanyagleadású műtrágyák alkalmazása a kertészeti termesztésben. A piacon több termékcsalád is jelen van és így egyre nehezebb áttekinteni a kínálatot. Ezen termékek mindegyikének egy-egy világcég a gyártója, mind nagyon jó minőségű és sok éves kutató-fejlesztő munka eredményei.

Az itt közölt táblázatban képet kaphatnak a magyar piacon jelenlévő termékek (Ekompany - Ekote Ornamentals, Everris - Osmocote Exact, Osmocote Pro, Ficote Total, Arysta - Nutricote, Kwizda - Plantacote és Haifa - Multicote) makro- és mikroelemösszetételéről. Fontos megjegyezni, hogy nem minden termékcsalád mikroelemei 100%-ban vízoldhatóak. Mi a táblázatban csak azon mikroelem szinteket tüntettük fel, ami vízoldható, tehát a növény számára biztosan felvehető. Ez okból a táblázatban közölt értékek eltérnek a gyártói katalógusokban megadott értékektől, azonban megegyeznek a termékek csomagolásán feltüntetettel.

(a táblázat a Florachem szellemi tulajdona, annak bármilyen felhasználása engedélyhez kötött)

A táblázat segítségével sokkal könnyebb áttekinteni és összehasonlítani az egyes termékeket, és kiválasztani a kínálatból a legmegfelelőbbet.

A termékek részletesebb leírása és az egyes termékek sajátosságai megtalálhatók a külön termékismertetőkben.