kep mutragya

Az intenzív zöldség- és dísznövénytermesztésben használható vízoldható műtrágyák - minőség szempontjából - alapvetően két kategóriába sorolhatók.

Az itt közölt táblázatban képet kaphatnak a prémium kategóriába tartozó termékek (Everris - Peters Excel, Peters Professional, Plantafert - Fertiplant, Fertiplant ACID) makro és mikroelem-összetételéről, valamint EC értékeiről.

(a táblázat a Florachem szellemi tulajdona, annak bármilyen felhasználása engedélyhez kötött)

A táblázat segítségével sokkal könnyebb áttekinteni és összehasonlítani az egyes termékeket, és kiválasztani a kínálatból a legmegfelelőbbet.

A prémium kategóriás termékek nagyon magas hatóanyag-tisztaságúak, különleges összetételekben is készülnek, és olyan technológiákat is használnak, mint az egy termékben megjelenő foszfor és kálcium.

E termékek jellemzően 15 kg-os kiszerelésben kaphatóak és áruk nagyjából 30 - 50%-kal magasabb, mint középkategóriás társaiké.

Ami nagy előnyük, hogy magasabb hatóanyag-tartalmuknak és hatóanyag-tisztaságuknak köszönhetően lényegesen kevesebb kell belőlük, és velük alacsonyabb EC értékekkel dolgozhatunk. Emellett mikroelem tartalmuk és kelatizáltságuk is a középkategóriás termékek szintje fölött van.